محل تبلیغات شما
حجت‌الاسلام جدیدی در هیئت بهشت» عاشوراییان اصفهان به بیان ویژگی‌های تفریح و نشاط در دین پرداخت و بیان داشت: تفریح و نشاط اگر امام محور باشد عبادت محسوب می‌شود. فرد مسلمان کاریکاتوری عمل نمی‌کند که قسمتی را مورد توجه قرار دهد و از قسمتی غافل شود.

به گزارش سرویس استان‌های

حلقه وصل، هیئت هفتگی مجموعه فرهنگی عاشوراییان در ویژه برنامه ولادت حضرت علی علیه‌السلام ۲۰ فروردین ماه با سخنرانی حجت‌الاسلام حامد جدیدی و مداحی حاج محمد یزدخواستی برگزار شد.

در این مراسم حجت الاسلام جدیدی پیرامون یاوری امام مباحث شان را در سال جدید ادامه دادند و به موضوع ویژگی‌های تفریح و نشاط در دین پرداخته و بیان داشتند: تفریح و نشاط اگر امام محور باشد عبادت محسوب می‌شود.

حجت‌الاسلامجدیدی گفت: هدف از خلقت هدایت مخلوقات است و سیر هدایت خلقت از ابتدا تاکنون سیر تشکیل جامعه‌ی مهدوی است که اگر بخواهیم تمدن مهدوی را مطرح کنیم یکی از مهمترین حوزه هایش بحث سبک زندگی مهدوی است. با سبک زندگی مهدوی به حیات طیبه‌ای که در خلقت مدنظر بوده می‌رسیم و در سبک زندگی به بحث تفریح رسیدیم.

تفریح تقویت کننده ی دین و انسان در زندگی است

ما اگر بخواهیم سبک زندگی‌مان را هدایت محور بکنیم باید نظام‌های مختلف جامعه‌ ی انسانی را با موضوع هدایت تعریف و بعد فرهنگ‌سازی و اجرا کنیم. در عرصه های مختلف جامعه نیاز هست که با رویکرد هدایت محور تعریف و تبیین شوند تا جامعه هدایت شود. یکی از چیزهایی که هم دین و هم فطرت بشری بر آن تاکید می‌کند موضوع تفریح است. تفریح تقویت کننده ی دین و انسان در زندگی است یعنی ما اگر بخواهیم یک زندگی سالم داشته باشیم حتماً نیاز به تفریح داریم یعنی باید خستگی های روحی و جسمی را از خودمان دور کنیم و با نشاط و فرح به سمت خداوند حرکت کنیم مومن خموده و کسل به درد اسلام نمی خورد در دعاهایی مثل ابوحمزه، امام سجاد به خدا پناه می‌برد از تنبلی و کسالت و بی‌حالی.

ریشه ی تفریح را اگر بخواهیم بدانیم از فرح آمده است و با لذت تفاوت دارد یعنی اینکه تفریح مربوط به حوزه ی روح ماست وقتی روح ما انبساط پیدا می‌کند و دچار آرامش می‌شود را تفریح می گویند اما اگر به نفس و جسم خوش بگذرد این را می گوییم لذت بردن.

فرح لطافت دارد و تبعات و عوارض ندارد اما لذت بردن محدودیت و عوارض دارد مثل غذا خوردن که لذت می بری ولی اگر زیاده روی کردی عوارض دارد. اما فرح روحی که بر اثر احسان برای ما ایجاد می شود محدودیت و عوارض ندارد.

بسیاری از چیزهایی که در دنیا وجود دارد لذتی است که دارای محدودیت می‌باشد بنابراین وقتی تکراری شد دیگر از آن لذت نمی‌بریم چرا که فقط به دنبال لذت جسمی و نفسی بودیم اگر به دنبال فرح روحی برویم این لذت نامحدود است و هرچه در آن پیش برویم خسته نمی شویم.

نگاه روایات به تفریح در اسلام این است که پیامبر اکرم صل الله علیه و آله می‌فرماید به تفریح و بازی بپردازید زیرا دوست ندارم سخت گیری و خشونت در دینتان مشاهده شود و در قرآن آیه‌ی شریف ۷۷ سوره‌ی قصص نصیبت را از دنیا فراموش نکن» و همچنین امام علی علیه‌السلام ذیل همین آیه در مورد نصیبت از دنیا» می‌فرماید: سلامتی، توانایی، فراغت، جوانی، ثروت، نشاط و بی نیازی نصیب ما از دنیا است.

در روایت می گوید از این ها بهره ی سالم بگیرید و آخرتتان را بسازید یعنی در تفریح اسلامی از نعمت‌ها برای ساختن آخرت استفاده کنید.

در زندگی دینی وقت ما به سه قسمت تقسیم شده است: کار، عبادت و تفریح در نظر گرفته شده است. این موارد باید در زندگی ما در نظر گرفته شوند تا به سعادت برسیم. یک مسلمان واقعی نباید به صورت کاریکاتوری عمل کند قسمتی را مورد توجه قرار دهد و از دیگر قسمت ها غافل شود. دنیا را نباید رها کرد بلکه باید از آن برای ساختن آخرت استفاده کرد. تفریحات ما اگر امام محور باشند عبادت محسوب می‌شوند حال باید دید چه تفریحاتی امام محورند.

تفریحات دینی هدف‌دار و هدف آن‌ها نیز متعالی است. تفریحات دین محوری حیا در آن لحاظ می‌شود و حیازدایی نمی‌کند، عقل محور است و هیجان کاذب ایجاد نمی‌کند و دور از واقعیت نیست یا در اصل ما را برای رویارویی صحیح با واقعیات آماده می‌سازد. از آسیب‌های بازی‌های امروزه این است که فرد را در عالم وهم و خیال می‌برد و از واقعیت عالم جدا می‌سازد.

انسان با روح سالم از تفریحات سطح بالا لذت می‌برد

این فعال فرهنگی در ادامه عوامل نشاط در اسلام افزود: ارتباط با طبیعت و حفظ آن برای فرح روحی لازم دانسته شده است و به ما توصیه شده است که با طبیعت مرتبط باشیم.

وی اضافه کرد: گزاره‌ی بعد در تفریح دینی جمع‌گرایی و گروه‌گرایی است که بسیار توصیه شده است. از دیگر ویژگی های تفریح اسلامی تربیت محور بودن آن است هر تربیتی از گل و گیاه و حیوان گرفته تا حتی تربیت فرزند وقتی که نتیجه و حاصل آن را انسان مشاهده می‌کند برایش نشاط‌آور و فرح بخش است. مسابقه محوری نیز مطرح است چرا که ایجاد شور و نشاط می‌کند. تلاش و کوشش و کار در اسلام در دین ما تفریح محسوب می‌شوند چرا که انسان هایی که دارای روح سالم هستند تفریحات سطح بالا مثل حل یک مسئله‌ی ریاضی یا کشف چیزی جدید و یا کارآفرینی برای آن‌ها لذت بخش است و تفریح محسوب می‌شود.

حجت الاسلام جدیدی خاطر نشان کرد: استمرار و مداومت و پیشرفت در هنر و حرفه و یا ورزشی که آن را دنبال کرده ای لازم است و جز عوامل نشاط محسوب می‌شوند و در تفرح باید استاد محور بود به این معنا که استاد را بپذیری و در مقابلش ادب کنی. آموزش محوری نیز باید در تفریحات لحاظ شود. هر چیز خوب و مفیدی که به آن دست پیدا می‌کنی را باید به دیگران نیز آموزش بدهیم. خانواده محوری و تعامل با افراد خانواده نیز برای نشاط به ما توصیه شده است. در اسلام تفریحات را متناسب با جنسیت توصیه می‌کنند.

وی ادامه داد: در تفریح روح و فکر و جسم ما را با هم درگیر می‌کنند که نشاط واقعی به ما دست دهد، مثل نگاه به آب یا گوش کردن به صدای آن  و مثال های به این شکل که آرامش بخش و نشاط آور هستند.

یادآور می شود، هیئت هفتگی بهشت هر یکشنبه بعد از نماز مغرب و عشا با قرائت و تفسیر قرآن و نهج البلاغه خوانی آقای غازی و مداحی حاج محمد یزدخواستی واقع در دفتر مجموعه فرهنگی عاشوراییان، خیابان ابن سینا، کوچه ارشاد، پرچم بهشت برگزار می شود.


منبع : http://hvasl.ir/content/25408


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها